Whimsical Tudor

Retaining all the character of a 1923 whimsical while expanding to meet the needs of an active family of five.

This classic and timeless transformation strikes a beautiful balance between the charm of the existing home and the opportunities to realize something custom.

First, we reclaimed the attached one-car garage for a much-needed command central kitchen – organized in zones for cooking, dining, gathering, scheduling, homework and entertaining. With a devotion to design, a stunning, custom, nickel Ann Morris pot rack was chosen as a focal point, appliances were concealed with painted, raised-panel cabinetry and finishes like white quartzite countertops, white fireclay sinks and dark stained floors added just the right amount of light and color.

Outside the bustle of the family space, the previous kitchen became a butler’s pantry and richly-paneled library for reading, relaxing and enjoying cigars. The addition of a mud room, family room, and a wonderful space we lovingly call “The Jewel Room” for its heightened luxurious detail, completed the perfect remodel – opening up new space for the busy children, while providing comfortable respites for their happy parents.

Photography: Tom Harris, Hedrich Blessing

– – –
Save this to your Ideabook on Houzz
Houzz

From the Homeowner

"We could have picked Scott Simpson Builders for a lot of the practical reasons everyone might – the beautiful portfolio, the years in business, the eco-expertise. But we can admit now - we picked you for what turned out to be the best reason of all – we liked you as people. And we really think that good feeling comes across in our home. How about that?"

Share this Project